Written by

Humans of New York – Priče o prijateljstvu

prijateljstva| Views: 542

1016_baby-batman

Nakon što je ostao bez posla u Chicagu, Brandon Stanton je odlučio da se preseli u “grad koji nikada ne spava” New York i započeo blog pod nazivom Humans of New York koji je za kratko vrijeme stekao veliku popularnost. Radi se o tome da Brandon na ulicama ovog grada fotografiše “obične” ljude i sa svijetom dijeli njihove priče. S obzirom da smo još malo u mjesecu prijateljstva donosimo vam priče na tu temu.

Cijeli život prijateljice

prijateljice

 

Ove tri vremešne dame su prijateljice od 13. godine života, a kad ih je Brandon pitao šta je najzabavnija stvar koju su zajedno pitale, nisu odmah znale da odgovore. Brandon ih je zatim pitao koja je najtužnija situacija zbog koje su se zajedno smijale, a jedna od bakica mu je rekla sljedeće “Slušaj me sad! Napiši na papirić pitanja koja si nam postavio, izvuci ih kad budeš imao 85 godina pa vidi da li ćeš moći dati odgovor na njih”.

Prijateljstvo između čovjeka i mačke

mačka

Na ulici sigurno nećete često sresti čovjeka koji šeta mačku, ali čovjek sa fotografije je imao veoma dobro objašnjenje za to. “Ovaj mačak je veoma star, ima 20 godina, trudim se da ga što češće izvodia napolje da bi mogao da doživi što više novih iskustva prije nego, znate…”, rekao je za svog krznenog prijatelja.

U dobru i u zlu

prijateljice2

Gospođe sa fotografije su najbolje prijateljice punih 55 godina i dokaz su da pravo prijateljstvo opstaje i onda kad je najteže. Jednoj od njih je dijagnostikovan rak prije 16 godina, prije 8-9 godina dijagnostikovan joj je rak dojke, a potom joj se vratio i rak pluća koji je metastazirao. U trenutku kad je fotografija nastala ona je vodila tešku bitku sa bolešću, ali je Brendonu kroz suze rekla da bi sve bilo puno gore da kraj sebe nije imala svoju najbolju prijateljicu koja uz nju bila na svakom pregledu, prije i poslije vake operacije. One su pravi primjer onoga “udobru i u zlu”.

Prijateljstvo ne poznaje godine ni kilometre

enhanced-buzz-19680-1380315135-11

Oni su postali dobri prijatelji igrom slučaja. Momaku sa klupe je bio potreban cimer kad je doselio u New York i preko oglasa je našao Nate-a, živjeli su zajedno 3 godine tokom kojih su se zbližili. On sad živii u Torontu, ali dva puta mjesečno dolazi u New York samo da bi posjetio svog prijatelja.

Jednostavno, prijateljstvo

prijateljstvo

Njih troje su pitali Brandona zašto fotografiše beskućnike. On im je odgovorio: Ne slikam beskućnike, slikam prijateljstvo”, a na ovoj fotografiji ga ima u velikim količinama bez neke posebne priče.

Iskreno dječije prijateljstvo

djeca

“On se igra sa mnom”, rekao je dječak u kolicima.

Neka vas ove fotografije inspirišu. Zapitajte se, kad ste posljednji put rekli vašem prijatelju da ga volite, kad ste posljednji put sjeli da popijete kafu bez da gledate u telefone i na sat, kad ste posljednji put nazvali samo da pitate kako je? Čuvajte vaše prijatelje to vam je najveće bogatstvo koje imate.