Huawei Mate X

Written by

Idealna kombinacija: Huawei Mate X i novi Kirin 990 čipset

iza ugla, mobilni svijet| Views: 481

Ova vijest definitivno će obradovati sve ljubitelja brenda Huawei. Prvi sklopivi model Huawei telefona, Mate X, prema posljednjim informacijama stiže u novembru i imaće najbrži Kirin 990 čipset.

Iako se ne govori mnogo o ovom uređaju, brojna nagađana traju još od marta kada ga je kompanija predstavila na MWC sajmu u Barseloni. Od tada je Huawei lansirao mnogo vrhunskih telefona, a čini se kako ćemo Mate X vidjeti tek poslije lansiranja nove Huawei Mate 30 serije.

Yanmin Wang, predsjednik kompanije Huawei za regiju Srednje i Istočne Evrope, nordijske i kanadske regije potvrdio je medijima nedavno u New Yorku kako će najnoviji i, očekivano, najbrži čipset biti dio Huawei Mate X telefona. I to je zapravo, osim nepotvrđene informacije da stiže u novembru, jedina novost koju za sada znamo. Ali, novost koja zapravo potvrđuje da Huawei nastavlja predvoditi tržište pamtenih telefona i da još mnogo inovacija možemo očekivati od ove kompanije.

Vratimo se ponovo na početak godine kada je uređaj i predstavljen. Tada se govorilo kako će imati ugrađen   čipset koji je prvi put predstavljen u Mate 20 seriji u oktobru prošle godine. Međutim, veoma je moguće da će nas kompanije iznenaditi sa novim čipsetom i u seriji Huawei Mate 30 čije je lansiranje planirano za, kako sada nezvanične informacije govore, 19. septembar.

Ono što takođe treba znati jeste da je Kirin 990 kompatibilan sa mrežom pete generacije na kojoj kompanija Huawei naročito radi. Prema nepotvrđenim informacijama, Huawei je na svom Mate X uređaju u međuvremenu dorađivao i neke fizičke detalje, a sve kako bi na tržište stigao savršen.