Igra sjenkama – Instagram profil @vincent_bal

Written by

Igra sjenkama – Instagram profil @vincent_bal

m:reza, preporučujemo| Views: 65

Belgijski reditelj i vizuelni umjetnik Vincent Bal (51) na svom Instagram profilu @ vincent_bal predstavlja zanimljive ilustracije stvorene korištenjem sjenki koje bacaju najrazličitiji predmeti.

Poznat po brojnim filmovima, među kojima su Miss Minoes (2001), The Zigzag Kid (2012) i Belgian Rhapsody (2014), Bal je veliku pažnju javnosti privukao i crtežima, koji su plod bogate mašte.

On prilikom stvaranja ilustracija kombinuje sjene predmeta sa crtanim detaljima, čime dobija vrlo simpatične i zabavne slike. Otkrio je šta ga je inspirisalo da započne seriju crteža “Shadowology”.

Igra sjenkama – Instagram profil @vincent_bal

“Kao i sve dobre stvari u životu i to je došlo slučajno. Radio sam na filmskom scenariju kada sam primijetio kako sjenka moje šoljice za čaj liči na slona. Sjenki sam dao oči i osmijeh, te je uslikao. Kad sam to podijelio na društvenim mrežama, reakcije su bile stvarno dobre, pa sam odlučio pokušati napraviti po jednu svaki dan. To je bio maj 2016. i od tada nisam prestao”, kazao je Bal.

Posjetite njegov Instagram profil @vincent_bal i sami se uvjerite da je moć ljudske mašte zaista ogromna i da za bavljenje umjetnošću često nije potrebno mnogo novca. Njemu su dovoljni papir, olovka i predmeti koje svakodnevno koristimo, poput čaše, papuča, makaza ili češlja. Rezultat je zadivljujući.