Written by

Igre bez granica „nacrtale“ osmijehe preko 800 mališana u Bijeljini i Brčkom

m:vijesti, prijateljstva| Views: 1059

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” uspješno je održana  25. maja 2019. godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini i u Brčkom 26. maja u sali „Tehničke škole“. Na takmičenju je u oba grada učestvovalo preko 800 mališana osnovnoškolskog uzrasta, a „Igre“ je u salama pratilo oko 1.000 posjetilaca.

Kompanija mtel je u okviru svog društveno odgovornog djelovanja podržala ovu manifestaciju koja promoviše zajedništvo, sportski duh i razvija socijalne vještine.

Veseli karavan zabave, igre, uzbuđenja i takmičenja prvo je razveselio građane Bijeljine koji su oduševljeno pratili gotovo četvorosatni program. Predvođeni kapitenima, mališani su se takmičili u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu. Na ovaj način pokazali su svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Osim osnovaca i djece iz vrtića, u takmičarskom programu učestvovala su djeca iz Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima „Nada“ iz Bijeljine. Njima je doniran dio sredstava obezbijeđen od strane sponzora i organizatora  manifestacije.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, svi prisutni su uživali u bogatom revijalnom programu u sali za koji su bile zadužene balerine iz plesnog kluba „Studio Olena“ iz Bijeljine. Sve posjetioce i navijače su dočekale brojne kreativne radionice i slatki i osvježavajući kutak.

Nakon Bijeljine, dobra zabava i odlična atmosfera se preselila u Brčko. Raspoloženi domaćini, te još srećniji voditelji prijavljenih ekipa koji su s nestrpljenjem čekali da se „Igre“ u Brčkom i zvanično otvore.

U revijalnom dijelu publiku su zabavljali članovi Zumba kluba „ZaKlub“. Zabava je nezaboravna bila i uz vragolije koje je izvodio sjajno maskirani klovn, veliki red je bio i u kutku sa facepainting-om, te naravno i kod dijela gdje su se dijelili baloni i navijačke zastavice.

Nakon Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29.9. u Trebinju, 13.10. u Mostaru, 24.11. u Sarajevu i 15.12. u Banjoj Luci.