Učini svoj Instagram story zanimljivijim

Written by

Instagram će upozoravati korisnike pred brisanje naloga

m:reza, preporučujemo| Views: 639

Instagram ponovo uvodi novine, a ovaj put je riječ je o politici ukidanja naloga korisnika koji postavljanjem sadržaja na neki način krše pravila ove popularne društvene mreže.

Novi sistem obavještenja će korisnicima staviti do znanja da je njihov nalog na ivici da bude ukinut, ali će korisnicima ponuditi i mogućnost da ulože žalbu na sadržaj koji je obrisan. Pod sadržajem koji je prekršio pravila o objavi podrazumijevaju se pornografske objave, govora mržnje, nasilno ponašanje, uznemiravanje i slično.

Osim uklanjanja naloga koji imaju određeni procenat sadržaja koji krše pravila, uklanjaće se i nalozu korisnika koji prekrše pravila u okviru određenog vremenskog okvira. U slučaju da je objava sadržaja uklonjena greškom, Instagram će vratiti uklonjeni sadržaj, a prekršaj će biti obrisan iz „dosijea“ naloga.

Podsjetimo, Instagram je u vlasništvu kompanije Facebook, a korisnici obje mreže će ubuduće morati da više paze na svoje fotografije ili video sadržaj koji postavljaju na ovoj popularnoj mreži.