Facebook Instagram WhatsApp

Written by

Instagram i WhatsApp i zvanično nose “Facebook ime”

m:reza, preporučujemo| Views: 508

Ako se pitate šta je do sada nedostajalo aplikacijama WhatsApp i Instagram – odgovor je Facebook. Iako je ova društvena mreža, odnosno kompanija Facebook vlasnik još dva servisa, mnogi korisnici to zapravo nisu ni znali. 

Zato će WhatsApp i Instagram uskoro doživjeti mini rebranding tako što će uz njihovo trenutno ime biti dodat naziv “from Facebook“, ili u prevodu “od Facebook-a”. Zaposleni u pomenute dvije kompanije već su upoznati sa novostima koje krovna društvena mreža želi uvesti.

Različita su mišljenja o ovom Facebook-om potezu – jedni su stava da će ovo osigurati veću transparentnost, ali i osigurati bolju povezanost samih servisa. Međutim, mnogi se pitaju da li će podaplikacije poput Boomerang-a uz naziv Instagram-a, sada nositi i Facebook-ovo ime.

Iz Facebook-a su potvrdili promjenu za WhatsApp i Instagram rekavši: “Želimo biti jasniji o proizvodima i uslugama koji su dio Facebook-a.” Međutim, stepen odvojenosti od Facebook-a, koliko god bio neprirodan, dobro je poslužio ovim aplikacijama. Kako je Facebook-u padala popularnost kod mlađih potrošača, tako su se Instagram i WhatsApp proslavili.

Kakva će biti budućnost ovih mreža nakon objedinjavanja, u prvoj fazi samo imenom, saznaćemo u mjesecima ispred nas.