Written by

Instagram kviz je sada dostupan svima

m:apps, preporučujemo| Views: 1025

Prije dvije godine Instagram je dodao ankete unutar Instagram Stories, a ova opcija sada je otišla i korak dalje uvođenjem nove funkcije Kviz, koja vam omogućava postavljanje pitanja sa višestrukim izborom odgovora.

Prethodno ste pomenuto mogli da uradite sa anketama, ali u ponudi su bile samo dvije opcije za koje vaši prijatelji mogu da glasaju. Zahvaljujući novom ažuriranju imate mogućnost da izaberete više opcija kao ponuđene odgovore.

Uzmimo na primjer kviz o tome da li je neki pas zapravo najslađi na cijelom svijetu. Svom vlasniku sigurno, ali šta je sa njegovim pratiocima?

Da biste kreirali kviz, pritisnite dugme naljepnice na kojem se nalaze opcije za gif slike i datume, a potom izaberite Kviz iz liste koja vam se pojavi. Ukoliko ne vidite novu opciju, vjerovatno nije ažurirana najnovija verzija Instagram-a na vašem pametnom uređaju.

Nakon pojave Kviza, otkucate pitanje u vrhu okvira, a zatim ponuđene odgovore ispod njega. Morate imati najmanje dvije ponuđene opcije za kreiranje kviza, ali možete napisati do četiri odgovora između kojih će vaši prijatelji birati.

Kada napišete sve što ste planirali, potrebno je da izaberete tačan odgovor. Odabrana opcija će zasvijetliti zelenom bojom, tako da tačno znate šta ste označili.

Nakon toga, samo objavite story kao i inače. Kada vaši prijatelji nađu post, moći će da odaberu svoj odgovor iz vašeg kviza. Odmah će vidjeti da li je njihov odgovor ispravan ili ne, a informacije će i vama biti poslane kako biste mogli vidjeti rezultate ankete.