Written by

Instagram ne odustaje – stižu nova poboljšanja

m:reza, preporučujemo| Views: 622

Instagram je najavio nove opcije čiji je cilj poboljšanje iskustva za 500 miliona aktivnih korisnika Instagram Stories-a. Među novim mogućnostima je kamera i Create Mode. Nova kamera ima polukružni meni pomoću koga je lakše kreirati sadržaj i birati opcije koje nam odgovaraju.

Na polukružnom meniju sada je lakše doći do potrebnih funkcija. Na desnoj strani se nalaze dodaci za snimanje poput Boomerang-a, Superzoom-a i Rewind-a, a na lijevoj kreativni alati poput naljepnica, filtera, tekstova i slično.

A šta je Create Mode?

Zapravo, to je dodatak pomoću koga možete dijeliti sadržaj, poput ankete ili teksta, bez prethodnog objavljivanja slike ili videa. Nova kamera je već stigla na korisničke profile prilikom posljednjeg ažuriranja aplikacije.

Instagram će uskoro lansirati i novu naljepnicu za donacije pomoću koje će ljudi moći prikupljati novac za neprofitne organizacije koje podržavaju, a sve u okviru Instagram-a.

Kako će se koristiti ova nova funkciju? Kao i sve naljepnice do sada. Otvorite Instagram Stories, izaberite sliku ili video, tapnite na ikonu za naljepnice i izaberite onu na kojoj piše Donation. Pojaviće se lista neprofitnih organizacija na kojoj možete izabrati onu koju želite podržati, a usput i kreativnim alatima personalizovati Story. Dok je Story aktivan imaćete uvid u podatke koliko je novca prikupljeno, a Instagram poručuje da će sva prikupljena sredstva ići navedenoj organizaciji, te da oni neće uzimati nikakavu proviziju.

Međutim, nisu ovo jedine novine koje Instagram priprema. O mnogo toga se govori u ovom trenutku, a pretpostavlja se kako će nove opcije ove popularne platforme biti dostupne već u junu. Ostaje nam samo da čekamo i prepustimo se novoj Instagram eri koja dolazi.