Instagram profil @hey_reilly: Spoj klasičnih remek-djela i smartfona

Written by

Instagram profil @hey_reilly: Spoj klasičnih remek-djela i smartfona

m:reza, preporučujemo| Views: 564

Umjetnik Hej Rajli je, spojivši Instagram i smartfon, udahnuo novi život nekim remek-djelima iz prošlosti i na taj način ih približio digitalnoj generaciji.

Radove ovog miljenika modnog svijeta možete pogledati na njegovom Instagram profilu @hey_reilly, koji prati više od 147.000 ljudi.

Pomenuta djela su nastala pomoću telefona Samsung Galaxy Note 10+, za koji je rekao da ga je „oslobodio monitora i miša“. Tokom kreativnog procesa je koristio S Pen olovku, multifokalnu kameru, AR Doodle funkciju, profesionalni softver za uređivanje video sadržaja, brzo punjivu bateriju i do 1TB interne memorije.

Kao „podloga“ su mu poslužila neka od djela Van Goga, Botičelija ili Da Vinčija, za koja navodi da je u njih želio da unese dozu humora, jer je, kako kaže, on sastavni dio njegovog umjetničkog pristupa.

Ova digitalna kolekcija obuhavata: „Selfi portret“, „Damu sa mops-žabom“, „Zagonetni osmijeh“, „Djevojku sa crvenim nosem“ i „Veneru od Osmijeha“.

Rajli se bavi modnim dizajnom i ilustracijom i jedan je od najistaknutijih digitalnih umjetnika današnjice. Prepoznatljiv je i po tome što spaja modu i likovnu umjetnost, a svoje profile na društvenim mrežama koristi kao izložbeni prostor.

View this post on Instagram

Again again again…….

A post shared by REILLY (@hey_reilly) on

View this post on Instagram

Homecoming Queen ?

A post shared by REILLY (@hey_reilly) on