instagram

Written by

Instagram radi na novoj aplikaciji za razmjenu poruka

m:apps, preporučujemo| Views: 493

Iz Instagrama stiže još noviteta, a ovaj put radi se o novoj aplikaciji za razmjenu poruka.

Prema izvorima koji dolaze iz kompanije Facebook, koja je vlasnik Instagrama, uveliko se radi na samostalnoj aplikaciji koja bi se zvala Threads, a podsjećala bi na sličnu Snapchat funkciju.

Nova aplikacija dizajnirana je za upotrebu sa listom bliskih prijatelja Instagram korisnika i omogućiće razmjenu informacija kao što su lokacije, brzine putovanja i trajanja baterije. Korisnici će od sada na raspolaganju imati kompletan paket Instagram kreativnih alata, uključujući tekstualne, foto i video poruke.

Očito da je Threads pokušaj Facebooka da ponovo objedini najbolje opcija Instagram-a i Snapchat-a. Ovo nije prvi put da Instagram „posuđuje“ opcije Snapchat-a, a upravo će Threads omogućiti korisnicima da automatski šalju ažuriranja na cjelokupnu listu prijatelja.

Različite nove funkcije, popularnost dijeljenja lokacije na društvenim mrežama i pristup odabranom spisku bliskih prijatelja ovaj put vjerovatno obećavaju uspjeh aplikaciji Threads. Inače, Instagram je ranije ove godine odustao od samostalne aplikacije Instagram Direct dok je bila u beta fazi.