Instagram testira mogućnost zakazivanja objava i reels sadržaja

Written by

Instagram testira mogućnost zakazivanja objava i reels sadržaja

m:reza, preporučujemo| Views: 91

Zakazivanje objava, koristan alat za kreatore sadržaja, uskoro bi mogao biti dostupan i na Instagram-u.

Prema navodima iz kompanije, programeri na popularnoj mreži testiraju način kako da omoguće zakazivanje objava i reels snimaka u Instagram aplikaciji.

Vijest je prvo objavio jedan korisnik Twitter-a koji je priložio screenshot na kojem se vidi kako ova funkcija na Instagram-u izgleda.

Po onome što smo vidjeli u Advanced Setting odjeljku, moći ćemo nakon pravljenja objave ili reels-a odabrati novu opciju Schedule this post. Tu se podešava datum i tačno vrijeme za objavu, a biće dozvoljena i promjena odabranog termina zakazivanja.

Iz matične kompanije Meta, u čijem je Instagram vlasništvu, nije bilo zvaničnih informacija kada bi ova nova funkcija mogla biti dostupna svim korisnicima.

Objave su se do sada na Instagram-u mogle zakazati samo pomoću spoljnih alata, specijalizovanih za zakazivanje sadržaja na društvenim mrežama (schedulers) čije korištenje je dozvoljavao Instagram API. Neki od najpopularnijih su HubSpot, Later, Buffer, Schedugram, Sprout Social, Loomly, Planable itd.

Facebook Creator Studio takođe omogućuva da objavu na Instagram-u zakažete za kasnije.

Meta je nedavno testirala novu opciju koja će omogućiti prebacivanje sa Facebook-a na Instagram i obrnuto, bez potrebe za odlaskom na početni ekran.

Od novih alata treba napomenuti da je Instagram, takođe, prije nekoliko nedjelja omogućio da se bez prekidanja pokreću story-ji veće dužine.