Written by

Instagram testira notifikacije za screenshot-ove priča

m:ovo m:ono| Views: 882

instagram2

Sigurni smo da će nakon što ova opcija postane aktivna nastati prava pometnja među Instagram korisnicima, a riječ je o tome da se trenutno testira opcija da svaki korisnik dobije notifikaciju kad neko napravi screenshot njegove priče, popularnog story-ja. Korisnici koji su uključeni u testiranje ove nove opcije će svaki put kad naprave screenshot dobiti upozorenje, da će osoba čiji post su uslikali, kada to sljedeći put urade dobiti obavještenje.

instagram

Isto tako, svi oni koji su dio ovog testnog perioda mogu vidjeti ko je naravio screenshot njihove priče na Instagramu, ako pregledaju listu onih koji su vidjeli njihovu priču. Da pojasnimo, korisnici neće dobiti notifikaciju baš svaki put kad neko napravi screenshot njihove priče, već će im se pojaviti obavještenje kada uđu u listu onih koji su gledali njihove priče.

Iz Instagram-a je stiglo obavještenje u kome se navodi kako se konstatno testiraju opcije pomoću kojih bi se unaprijedilo korištenje ove sve popularnije društvene mreže te da bi ljudima olakšali odluku da podijele nešto sa svojim pratiocima.

Razlog zbog koga je ovo još uvijek u testnoj fazi jeste i to što postoji velika mogućnost da će manje ljudi gledati tuđe priče znajući da neće moći napraviti screenshot. Svi korisnici trenutno mogu pregledavati nečije priče koliko god puta žele u 24 sata, prije nego što se obrišu bez da kreator priče ima uvid u to.

Šta vi msilite o ovoj opciji?