Instagram TikTok

Written by

Instagram testira novu opciju kako bi se takmičio sa TikTok-om

m:reza, preporučujemo| Views: 550

Gotovo da nema sedmice u kojoj Instagram ne objavi kako testira neku novu opciju. Sada je u pitanju set alata pod nazivom Reels koji omogućavaju uređivanje video-zapisa unutar Story-ja.

Mnogi su već na početku ocijenili kako se ovim alatima Instagram želi takmičiti sa popularnim TikTok-om. Riječ je o alatu koji u 15 sekundi kombinuje vaš video-zapis sa muzičkom pozadinom, koju je jednostavno pronaći putem heštega ili prosto koristiti iz drugih klipova.

Iz Instagrama ipak tvrde kako se Reels značajno razlikuje od TikTok-a. Kreatori ove popularne mreže navode da je dijeljenje videa u kombinaciji sa muzikom ideja svih društvenih mreža, te da ne vide ništa sporno u ovakvom unapređenju Instagrama. Reels zapravo uvodi mnogo novih mogućnosti za uređivanje video-zapisa poput vremenskih naslova, novih video tranzicija i drugih specijalnih efekata.

Nova opcija trenutno je u fazi testiranja u Brazilu, te nije poznato kada bi ostala tržišta mogla da ispitaju ove ideje Instagrama. Ostaje nam samo da pričekamo i potom vidimo šta su nam to sada pripremili kreatori ovi platforme.