iOS 15.4 je stigao i evo šta donosi

Apple je nagovijestio objavu iOS 15.4 ažuriranja, koje je sada dostupno za iPhone uređaje.

Prva novina o kojoj se priča jeste mogućnost otključavanja telefona uz pomoć Face ID, koja će biti moguća i kad nosite masku.

Ironično, funkcija je prvobitno bila dizajnirana da bude dovoljno pametna da može da spriječi telefon da se otključa kada detektuje kada neko nosi masku. Ali sada će moći otljkučati telefon bez skidanja maske ili unosa lozinke, a da vam za to više neće trebati Apple Watch.

Važno je napomenuti da ova funkcija ne pomaže ukoliko nosite naočare za sunce. Isto tako, dostupna je samo za iPhone 12 i novije modele. Funkcija je testirana od januara u javnim beta verzijama, a da bi bila aktivna potrebno je ručno aktiviranje u odjeljku Face ID & Passcode u podešavanjima.

Od ostalih funkcija koje stižu kao dio iOS 15.4 tu je upozorenje protiv špijuniranja za AirTags uređaja, podrška za adaptivni okidač PS5 DualSense kontrolera, način dodavanja bilješki u iCloud Keichain lozinke i još desetine emotikona.

Osim ovoga, uskoro će biti objavljeni macOS Monterei 12.3 i iPadOS 15.4. koji će uključivati dugo očekivanu funkciju Universal Control, koja će vam omogućiti da kontrolišete više Mac i iPad uređaja pomoću jedne tastature i dodirne table ili miša.