Apple

Written by

iPhone Pro bi uskoro mogao postati stvarnost

iza ugla, mobilni svijet| Views: 477

Ovaj period godine naročito je interesantan za ljubitelje iPhone-a. Mnogi istražuju, ali se istovremeno pitaju šta će donijeti nova serija popularnih uređaja iz Apple porodice. Posljednje spekulacije odnose se na samo ime uređaja – vjerovali ili ne, iPhone Pro bi uskoro mogao postati realnost.

Da pojasnimo, navodno bi novi vodeći model telefona ove kompanije trebalo da nosi naziv Pro u svom imenu. Kako Apple i dalje drži sve u tajnosti, ova informacija se pojavila kao glasina u tehnološkim krugovima. Zanimljivo je ipak da dolazi od čovjeka, dojavljivača CoinX, koji je prošle godine prvi otkrio da će iPhone imati XS/XR u svom nazivu.

Ako je vjerovati ovim glasinama, ljubitelji brenda ove godine mogli bi vidjeti iPhone-e koji su zapravo nasljednici prošlogodišnjih iPhone XS, XS Max i XR modela. Pitate se koji su onda tačni nazivi nove generacije? Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali bi se Apple mogao odlučiti za iPhone Pro (5.8-inča) i iPhone Pro (6.5-inča) kao nazive nasljednika XS i XS Max.

S obzirom da kompanija ne izlazi sa zvaničnim informacijama do samog predstavljanja serije, mnogo je prostora za spekulacije o tome šta će biti predstavljeno. Dok se polemika vodi oko naziva uređaja koji će serija za ovu godinu nositi, ostaje nejasno da li će Apple lansirati, standardno, tri modela ili još dva, za sada nepoznata.

Znamo da će nova serija imati i novi sistem kamera – kvadratni okvir za tri zadnje kamere. Dok čekamo neke nove informacije ili zvanične potvrde od Apple-a, interesantan je i podatak da bi lansiranje nove serije moglo biti već 10. septembra.