Written by

Isprobajte Gmail dark mode za Android

m:apps, preporučujemo| Views: 526

Za one koji nisu oduševljeni količinom bijele boje u najnovijim redizajnima Google-ovih aplikacija stiže lijepa vijest – dark mode.

Dark mode je posljednji trend na društvenim mrežama i poznatim online platformama za komunikaciju, a uskoro će ova funkcija biti dostupna i na Gmail-u, svim vlasnicima Android uređaja.

Nedavno su Google aplikacije Files by Google, Google Drive i Google Keep doživjele ažuriranja korisničkog interfejsa i obogatile svoje opcije tamnom verzijom radne površine, a po svemu sudeći porodici „mračnih“ softvera se pridužuje Gmail.

Najnoviji Gmail APK sadrži prvi pogled na tamni mode, iako je za sada dostupan sporadično, kao probna verzija u podešavanjima. Novi režim trenutno nema opciju za aktiviranje, te se uključuje i isključuje kada to želi, ali vam daje predstavu kako će funkcija izgledati kada bude u potpunosti implementirana u aplikaciju.

Na žalost, još neko vrijeme nećemo biti u mogućnosti da koristimo tamni mode u potpunosti, ali preuzimajući aplikaciju sa Google Play-a možete vidjeti koliko će upotreba Gmail-a biti prijatnija očima u večernjim časovima.