Written by

Iz HP-a stižu novi laptopovi sa kućištem od drveta

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 647

HP je predstavio seriju Envy Wood – nove laptop uređaje napravljene od drveta. Ideja je da se nastavi trend koji je HP pokrenuo sa Spectre Folio koristeći materijale koji se obično ne upotrebljavaju prilikom izrade računara.

Envy Wood će na tržištu biti dostupan u nekoliko veličina i to kao 13 i 17-inčni preklopni, ali i kao 13 i 15-inčni konvertibilni modeli laptop računara. Ljubiteljima tamnijih tonova namijenjen je Nightfall Black sa orahovim drvetom, a za one kojima su svjetlije nijanse draže oku, HP je kreirao i Ceramic White u kombinaciji sa bijelom brezom, kao i Natural Silver sa tamnom brezom. Elegantan dizajn, kombinacija različih materijala i tekstura razlozi su zbog kojih je novi HP računar, prilikom samog predstavljanja, pokupio simpatije potencijalnih korisnika.

U sam uređaj su implementirane funkcije poput Amazon Alexa, Modern Standby, Wake on Voice, Wake on Fingerprint reader, a posjeduju i HP-ov Sure View. Informacije o dodatnim programima i softverima koji će biti dio operativnog sistema još nisu poznate. Spekuliše se da će jedna od osnovnih komponenti nove serije HP laptop računara biti Intel-ovi procesori Ice Lake iz desete generacije ili, možda, AMD-ova druga generacija Ryzen čipova. Po svemu sudeći, Envy x360 15 će imati opciju izbora između dvije vrste procesora, dok će Envy 13 i Envy 17 imati samo Intel-ov, a model x360 13 će imati AMD.

Nažalost, ovi predivni računari neće biti u vašim rukama sve do jeseni, kada je najavljen dolazak laptopova u prodaju. U isto vrijeme, i poznata kompanija Intel planira da lansira svoje Ice Lake procesore, tako da pojavljivanje oba uređaja na tržištu, u isto vrijeme, zaista ima smisla, budući da će oni biti dio predstavljene serije računara.

U budućnosti očekujemo više informacija i detalja o specifikacijama Envy Wood laptopova, a do tada možemo da uživamo u njegovom dizajnu, koji je zaista urađen bez greške.