Jeste li već isprobali Android 13 Beta 2?

Testiranje najnovije verzije mobilnog operativnog sistema Android 13 je u toku. Trenutno je dostupna Beta 2, dok će finalna verzija biti predstavljena kasnije ove godine.

Kako je i najavljeno iz kompanije Google, Android 13 ima mnoge nove funkcije, od kojih su neke posebno namijenjene za tablete. Radi se o novim mogućnostima za multitasking na uređajima sa većim ekranom, što uključuje i ažurirani taskbar i Split View. To će obradovati vlasnike tableta, a mogla bih ih zanimati još jedna informacija u vezi sa tom kompanijom. Naime, Google je objavio i da sprema Pixel Tablet, koji bi na tržišta trebalo da stigne iduće godine.

Korisnicima operativnog sistema Android 13, takođe, će biti omogućeno da aktiviraju podrazumijevani jezik za sve aplikacije na telefonu, kao i da se boja slaže sa više ikonica na displeju, ne samo sa Google-ovim.

Tu je i Wallet aplikacija, sa mogućnošću skladištenja ličnih podataka na telefonu.

Iz Google-a poručuju da su i ovoga puta mislili na bezbjednost korisnika. Zbog toga će Android 13 automatski brisati “clipboard” istoriju.

Inače, Android 13 Beta 2 dostupan je za 12 proizvođača mobilnih uređaja, među kojima su, pored Google-a, Xiaomi, Oppo, Lenovo, One Plus, Vivo…  Najviše je, naravno, Google Pixel uređaja, čak osam, slijedi kompanija Xiaomi sa tri uređaja, te Oppo sa dva. Što se tiče preostalih osam kompanija sa liste, Android 13 dostupan je na po jednom uređaju.