Jeste li za vintage e-bike?

Written by

Jeste li za vintage e-bike?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 595

Kada govorimo o električnim vozilima, govorimo o vozilima budućnosti. Međutim, šta kažete na vozilo budućnosti koje vas vraća u prošlost?!

Upravo takav je vintage e-bike, odnosno više modela te vrste koji su proizvod kompanije Vintage Electric. Cafe, Rally, Tracker, Scrambled ili Roadster, sasvim je svejedno, kad je svaki od ovih modela podjednako romantičan, jedinstven i neodoljiv.

Ovi dvotočkaši se kreću od onog koji podjeća na bicikl koji su vozile naše bake, s obzirom da liče na one iz perioda 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka, preko Mountain Bike-a, pa sve do modela koji više, zapravo, podjećaju na motocikl. Ipak, za sve njih je zajedničko to da su na električni pogon.

Takođe, kod svih je akcenat na brzini. Tako posljednji Vintage Electric modeli mogu da razviju brzinu do 60 kilometara načas, ali je u tom slučaju predviđena samo vožnja na vlastitom imanju.

Takvu brzinu omogućava Race način rada, uz koji postoji i Street, uz koji ćete bezbrižno moći da krstrite ulicama.

Iako podsjeća na motocikl, ovaj električni retro bicikl ipak nema onaj oštri zvuk motora i izduvne cijevi. Pokreće ga litijumska baterija od 1.123 W po satu, što je dovoljno za 120 kilometara s jednim punjenjem, pri brzini od 32 kilometra na čas u Street mode-u.

Sasvi dovoljno razloga da se jednim biciklom iz budućnosti vratite u prošlost, zar ne?!