Written by

Kako da fotografija koju postujete bude još bolja?

kako? lako!| Views: 497

adobe photoshop express

Da li ste znali da postoje trikovi koji vaše fotografije mogu učiniti besprijekornim? Ne morate biti profesionalni fotograf da bi vaše slike izgledale lijepo, dovoljno je samo da koristite savjete koje vam donosimo u ovom tekstu.

Ukoliko vam opcije za uređivanje fotografija u vašem pametnom telefonu nisu dovoljne, preuzmite besplatnu aplikaciju Adobe Photoshop Express i sredite sve svoje slike.

Prvo što morate uraditi je da pravilno isiječete svoju fotografiju. Nema potrebe da se na slici vide ljudi koje uopšte ne poznajete. U Adobe Photoshop Expressu izaberite opciju „Crop“ i prstima pomjerajte kvadratić kako biste izrezali sve nebitne stvari sa fotografije. Ukoliko pogriješite, ne brinite, možete poništiti svaku promjenu klikom na opciju „Undo“.

Drugi korak je da izoštrite svoju sliku. Ova opcija je takođe dostupna u Adobe Photoshop Expressu i kada je kliknete, ponudiće vam izbor nivoa do kojih želite izoštriti fotografiju. Pazite da ne pretjerate jer će onda vaša slika izgledati neprirodno.

Veoma čest problem na fotografijama su crvene oči, no nemojte se nervirati jer Adobe Photoshop Express ima rješenje i za to. Imate dva načina da uklonite crvene oči sa slike; pritisnite dugme „Red Eye Auto Detect & Correct“ da bi aplikacija automatski pronašla rješenje ili to uradite ručno. Osim toga, ova opcija će vam pomoći i ako su vaše oči smeđe, a na fotografiji imate mačje zelene zjenice.

Upravo ste se slikali sa društvom i fotografija je odlična osim bubuljice na vašem čelu koja se baš vidi? U Adobe Photoshop Expressu imate dugme sa oznakom flastera „Spot Heal Tool“ koje rješava ovakve probleme. Jednostavno kliknite na tu opciju i pređite kursorom po mjestu na kojem se vidi bubuljica. Nekoliko pokreta mišem i imaćete savšeno čistu kožu na čelu.

Ako su vaše fotografije tamne, ova aplikacija će i to popraviti. Jednostavno prilagodite kontrast, ekspoziciju, sjene, svijetlo i nijansu i dobićete mnogo svijetliju sliku. Ukoliko ste pažljivo slijedili sve ove korake, vaša fotografija je spremna za objavljivanje na društvenim mrežama.