Written by

Kako da kreirate PayPal nalog

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 510

Razvojem softvera i implementacijom vještačke inteligencije u nove tehnologije, internet kupovina nikada nije bila popularnija, a PayPal je i dalje najsigurniji način online plaćanja.

Kreiranje naloga na poznatoj platformi za plaćanje putem interneta nije komplikovano, ali postoji mogućnost da ćete morati podijeliti nekoliko ličnih podataka i dokumenata. Za početak, na zvaničnoj web stranici PayPal-a je potrebno odabrati „Sign up“ opciju, a zatim i vrstu naloga (lični ili poslovni) i pritisnuti dugme „Continue“.

Nakon početnog koraka, slijedi unos osnovnih informacija o korisniku poput imena, prezimena, adrese stanovanja, broja telefona, ali i drugih traženih podataka. Na taj način ste uspješno aktivirali korisnički nalog, ali za prvu kupovinu je potrebno proći još nekoliko koraka.

Budući da je riječ o online plaćanju, neophodno je priložiti i informacije o kreditnoj ili debitnoj kartici. Iz  bezbjednosnih razloga, prije nego što počnete sa upotrebom PayPal-a, na svom korisničkom nalogu potvrdite karticu u dijelu označenom sa „Wallet“. Nakon selekcije pomenutog taba, izaberite karticu koju želite da koristite, a zatim unesite četvorocifreni kod i potvrdite unos. I to je sve.

Vaš korisnički nalog za transakcije novca putem interneta je uspješno kreiran.

Iako postoji vjerovatnoća da će PayPal od vas tražiti skeniranu ličnu kartu ili sličan dokument kako bi potvrdio vaš identitet i osigurao bolju zaštitu podataka, ovaj zahtjev se ne upućuje svim korisnicima platforme. U pitanju je samo dodatna mjera predostrožnosti prilikom zaštite podataka pojedinaca koji koriste PayPal tokom bankarskih transakcija.