Written by

Kako da odaberete pravo vino? Pomoću 3 sjajne aplikacije!

kako? lako!| Views: 870

vino

Savršen obrok jednostavno nije potpun bez savršenog vina koje će zaokružiti cijelinu, ali odabrati pravo vino uz određene namirnice zaista nije lako posebno ako ste početnik. U tome vam, vjerovali ili ne, mogu pomoći aplikacije na vašem pametnom telefonu.

Vivino Wine Scanner

Postoji zaista mnoštvo aplikacija koje vam omogućavaju da skenirate etiketu na flaši vina, ali ova će vam sigurno pružiti najpreciznije i najkorisnije informacije. Nakon što fotografišete etiketu odmah će vam dati procjenu cijene, tako da možete sami shvatiti da li zaista dobijate kvalitet koji plaćate. Isto tako ovom aplikacijom možete skenirati vinsku kartu u restoranima. Vivino sadrži informacije o vrsti grožđa koje se koristilo za vino, kao i o samoj vinariji, regiji…

Wine – Searcher

Ova aplikacija je prilično jednostavna za korištenje i omogućava brzi pristup skeniranju jer većina ovakvih aplikacija zahtjeva da platite prije nego što pristupite skeniranju. Ova aplikacija vam prikazuje prosječnu cijenu vina, porijeklo grožđa, istoriju vinarije kao i uz koje namirnice najbolje paše.

Wine Spectator

Poznavaoci vina kažu da je ova aplikacija Biblija kad je u pitanju rangiranje vina, nije besplatna, ali ako ste baš ljubitelj onda vam cijena od 3 dolara mjesečno ne bi trebala predstavljati problem. Ova aplikacija vam omogućava da na jednom mjestu pronađete sve ono što vam je potrebno da znate prije nego što odaberete dobro vino od komentara kritičara pa do komentara običnih korisnika poput vas.