Written by

Kako da podijelite Google kalendar?

kako? lako!| Views: 790

Ako ne znate kako da podijelite Google calendar, onda ste na pravom mjestu, a iznenadićete se  koliko je cijeli process jednostavan. Da biste podijelili svoj kalndar s nekim potrebno vam je nekoliko klikova.

Postoji mnogo razloga zašto bi neko poželio da podijeli svoj kalendar, posebno kad su u pitanju kolege s posla jer to može olakšati da svi imaju uvid u svačije obaveze, kad je ko na odmoru, ali i za praćenje nekih važnih događaja koji se takođe tiču posla.

Važno je da znate da kalendar možete podijeliti samo računara ili sa desktop verzije web pretraživača, android još uvijek ne podržava ovu opciju. Za početak oposjetite Google calendar sajt i pronađite My Calendars sekciju. Pređite mišem preko sekcije koju želite podijeliti, kliknite na sekciju opcije (tri vertikalne linije) i odaberite Settings and sharing.

Iz te opcje odaberite između dvije opcije dijeljenja, prva omogućava svima sa kojima ste podijelili link da vide vaš kalendar i to nije najsjajnija opcija. Druga pak omogućava da dijelite svoje obaveze samo sa ljudima koje odaberete. Kliknite na Add people i upišite e-mail adrese sa kojima želite dijeliti kalendar. Nakon toga kliknite send dugme i to je to.