Written by

Kako da povežete eksterni uređaj sa vašim telefonom putem USB-a

kako? lako!| Views: 2682

Mobilni telefon je davno prevazišao funkcije kojima je prvobitno bio namijenjen, a to su na prvom mjestu pozivi i slanje SMS poruka. Pored toga što danas obavlja većinu funkcija jednog računara može poslužiti i kao igraća konzola ili baza podataka. Sve u svemu vaš telefon možete povezivati sa nekim drugim uređajima putem USB kabla, a mi ćemo vam otkriti kako.

Da biste neki hard disk povezali sa Android telefonom ili tabletom prvo treba da provjerite kompatibilnost. Važno je da rprovjerite da li je vaš uređaj USB OTG  (On The Go) kompatibilan, a to ćete provjeriti na zvaničnom sajtu proizvođača.

Kada povezujete hard disk na laptop ili računar, drive je automatski podržan od strane računara. Isti je slučaj i kada urešaj povezujete na Android, ali većina telefona nema tu jačinu koju imaju računari pa to može predstavljati problem. Većina telefona ima 0.5A snage i ako vaš eksterni disk zahtjeva više veza će se jednostavno prekinuti. I to ože biti glavni razlog zašto ih ne možete povezati.

Nakon što ste ustanovili da li su vaši uređaji kompatibilni onda treba da nabavite USB OTG kabl pomoću kojih ćete ih povezati. Na tržištu postoje zaista brojne opcije ovih kablova, a vi se potrudite da uzmete neki srednje kalse koji će sasvim solidno obaviti posao.

Za sljedeći korak vam nije neophodan tutorijal, jer sve što treba da uradite da USB priključite u kabl, a nakon toga kabl u telefon i pratite uputstva na ekranu. Pomoću ovog kabla možete povezati miša na vaš telefon ili tablet što može biti sjajna funkcija, ako hitno morate nešto obaviti, a nemate računar pri ruci. Isto tako možete povezati tastaturu ili džojstik.