Written by

Kako da štampate iz Chromebooka

kako? lako!| Views: 721

Foto: laptopmag.com

Svi koji posjeduju neki od Chromebook modela koji se mogu pronaći u Google ponudi sigurno su u nekom trenutku poželjeli da urade jednu jednostavnu stvar koja im nikako nije pošla za rukom: printanje jednog najobičnijeg dokumenta. Iako se radi o krajnje jednostavnoj radnji ponekad su ipak potrebne vrlo precizne instrukcije kako biste to obavili bez pretjeranih muka i pretraživanja po postavkama telefona. U nastavku možete saznati kako da jednostavno konektujete Chromebook sa vašim printerom kako biste isprintali dokumente, elektronsku poštu i bilo šta drugo što vam je potrebno.

Većina printera novije generacije omogućava spajanja na Wi-Fi mrežu što će proces značajno ubrzati i olakšati. Kako biste započeli sa procesom štampe potrebno je da svoj Chromebook spojite sa nekom Wi-Fi mrežom. Za početak uključite vaš kućni printer i konektujte ga na internet. Idući korak je pokretanje vašeg Chromebook-a i njegovo konektovanje na istu mrežu na koju je povezan i kućni printer.

Nakon što ste konektovali printer sa internetom kliknite na glavnu ikonicu vašeg Google naloga, odaberite opciju ’Settings’ i zatim opciju ’Advanced’. Nakon toga pronađite opciju ’Printers’, odaberite ju a nakon toga opciju ’Click Printers’.  

Nakon toga biste trebali ugledati opciju pod nazivom ’Add Printers’. Kliknite na nju i trebali biste vidjeti listu printera. Ako ugledate vaš printer na toj listi, kliknite na njega i zatim na opciju ’Add’ (dodati).

Nakon toga bi vaš kućni printer trebao biti konektovan sa Chromebook-om i možete započeti sa štampanjem svih potrebnih dokumenata.