Written by

Kako prebaciti fotografije i kontakte sa starog na novi telefon

moj android| Views: 14335

telefonisoni

Kupili ste novi telefon i sad vas brine kako da sve kontakte, fotografije, muziku i bilješke prebacite sa starog na novi telefon? Odmah da vam kažemo nećete morati ručno.

Čak i kad je u pitanju prebacivanje sadržaja, proizvođači pametnih telefona su se svojski potrudili da i tu maksimalno olakšaju korisnicima. Evo koje su tri najbolje aplikacije za prebacivanje sadržaja i to za tri različite marke telefona.

Smart Svich Service je Samsungova aplikacija koja će vam olakšati prebacivanje svih podataka sa starog na novi Samsung pametni telefon. Ako podatke preuzimate sa nekog drugog Android uređaja jednostavno instalirajte aplikaciju na oba uređaja i pratite korake kroz aplikaciju. Ako ste korisnik iClouda jednostavno ukucajte iCloud adresu i prebacite sve podatke na novi telefon. Ako pak ne koristite onda idite preko iTunesa, skinite aplikaciju na računar i odabarite sadržaj koji želite kopirati na novi telefon.

Sony Xperia Transfer Mobile App je aplikacija pomoću koje možete prebaciti podatke u mobilni telefon bez upotrebe računara, jednostavno i lako. Ako podatke prebacujete sa Android ili Windows uređaja jednostavno na oba telefona uključite NFC, otvorite aplikaciju na Sony telefonu i svi podaci će se bežično prebaciti na vaš novi smartfon. Sa iPhone-a ćete podatke prebaciti pomoću posebnog transfer kabla koji ćete dobiti u paketu.

HTC Transfer tool je aplikacija koja će vam pomoći da prebacite fotografije i kontakte na vaš novi HTC pametni telefon. Ako podatke prebacujete sa Android telefona aplikaciju morate instalirati na oba telefona i pratiti jednostavna uputstva dok ne kopirate sve željene podatke. Kad su u pitanju Windows uređaji sa njih kopirate podatke putem Bluetootha, tako što jednostavno uparite telefone i pratite instrukcije koje se prikažu na ekranu. Za iPhone je procedura nešto komplikovanija jer morate instalirati HTC Sync Manager program na vaš računar, zati modatke sačuvate na iTunes, otvorite HTC program i kliknete Transfer, odaberite iPhone i vrstu sadržaja koju ežlite prebaciti i to je to.