Written by

Kako rade optički, digitalni i hibridni zum

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 805

Jedno od najjačih oružja na mobilnim telefonima koji su prisutni na tržištu su svakako kamere, koje posjeduju optički, digitalni i hibridni zum.

Povećanje, ili zumiranje, je jedna od značajnijih funkcija na digitalnim foto-aparatima koji se nalaze na današnjim modelima pametnih telefona.

U većini slučajeva današnje kamere na pametnim telefonima nude digitalni ili hibridni zum, dok oni bolji i skuplji modeli posjeduju mogućnost optičkog zumiranja. Jedan od modela koji je u stanju ponudi zoom od 5X povećanja je Huawei P30 Pro koji možete da pronađete u ponudi kompanije m:tel.

Četverostruki Leica sistem kamera, kao i optički, hibridni i digitalni zum izdvajaju ovaj telefon od većine koja je dostupna na tržištu, a prednja kamera od 32MP garantuje da ćete imati najbolji selfie.

Tako ovaj model donosi i tehnologiju profesionalnih foto-aparata u mobilne telefone, koja omogućuje zumiranje bez gubitka kvalitete fotografije. Inače, što god mobilni uređaj posjeduje više megapiksela na raspolaganju, to se može iskoristiti veća mogućnost digitalnog povećavanja.

Veliko unapređenje u modelima posljednje generacije odnosi se na telefoto objektiv koji je u stanju da izvuče višestruki „hibridni zum“ i to bez velikih deformacija, dok podržava digitalni zum čak do 50 puta.