Snapseed

Written by

Kako urediti fotografije u aplikaciji Snapseed?

m:apps, preporučujemo| Views: 649

Snapseed je jedna od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija, a u vlasništvu Google-a je od 2012. godine. Od tada njena popularnost neprestano raste, ali bez obzira što je besplatna mnogi ne znaju kako najbolje koristiti njene funkcije. Zato u ovom tekstu donosimo najvažnija pojašnjenja.

Pametni telefoni danas mogu snimati zaista impresivne fotografije, ali je to samo pola posla. Druga polovnina se odnosi na uređivanje fotografija, i tu veliku ulogu igra upravo aplikacija Snapseed.

Bez obzira da li ste ljubitelj šablonskog uređivanja fotografija ili ne, oni vam u Snapseed-u naročito mogu pomoći. Nakon što ubacite sliku u softver, vidjećete karticu u donjem  lijevom uglu na kojoj piše Izgledi. Sve filtere ove aplikacije ćete pronaći upravo tu. Poigrajte se i odlučite šta najbolje prija vašem oku.

Uz to, imate i karticu Alati sa opcijama HDR Scape, Glamour Glow, Drama, Vintage, Grainy Film, Grunge, Retrolux, Noir, Portrait, Lens Blur i mnoge druge.

Mogućnosti koje Snapseed nudi su zaista razne, a između ostalog tu je podešavanje ekspozicije, nivo bijele boje, ali u ovoj aplikaciji takođe možete rezati, rotirati i mijenjati perspektivu fotografije. Jedna od zanimljivih opcija svakako je i Brush pomoć koje može dodati “dramatičan” izgled nebu, moru ili nekoj drugoj pozadini.

Korak po korak i vaše fotografije će kroz Snapseed poprimiti jedan potpuno drugačiji izgled. Kada testirate aplikaciju, javite nam svoje utiske.