Twitter u svojoj posljednjoj nadogradnji uvodi automatsko blokiranje profila, a sigurnost u korisničkom pogledu je osnovni razlog ove odluke.

Written by

Kako vam se dopada novi Twitter u desktop varijanti?

m:reza, preporučujemo| Views: 536

Novi Twitter u desktop varijanti donosi potpuno nove mogućnosti prilagođavanja ove popularne aplikacije potrebama i željama korisnika, te potpuno redizajnirano navigaciono iskustvo.

Testna varijanta je tokom nekoliko proteklih mjeseci bila dostupna za odabrane korisnike, a potom i za sve ostale. Za razliku od prethodnih dizajnerskih izmjena, ovaj redizajn aplikacije je obavezan za sve, kako bi uopšte mogli da je koristite, a nakon toga nije moguće da se vrate na prethodnu desktop varijantu.

Najveća vidljiva promjena se odnosi na navigacijsku traku pri vrhu, gdje je prostor za bookmark, liste, vaš profil i novi tab za istraživanje, a koja je premještena na lijevu stranu.

Iz mobilnog režima je dodan pomenuti tab za istraživanje, kako bi na taj način bio omogućen prikaz više video prenosa uživo i personalizovanih lokalnih trendova.

Twitter je preuzeo još nekoliko funkcija iz svojih mobilnih aplikacija za poboljšanje iskustva u desktop varijanti. Tako je dugme Sparkle dodano na početnoj traci, čime je omogućeno prebacivanje između pregleda najnovijih, hronološki poredanih i Top tvitova.

Bočna navigacija će olakšati upravljanje korisnicima sa više naloga, dok diretne poruke, nakon redizajna, prikazuju razgovore i poslane poruke u istom prozoru.

Uz to, aplikacija za desktop podrazumijeva i nove teme i boje, uključujući i dvije dodatne opcije za noćni režim rada.

Evo kako to izgleda: