Written by

Kako vam zvuči ‘Star Wars Disney’ namještaj?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 497

Sile su se probudile u svim zaljubljenicima u Ratove zvijezda“, koji s nestrpljenjem iščekuju kraj godine i premijeru filma „Star Wars: The Rise of Skywalker“.

Osluškujući želje publike, Disney je u Diznilendu, u Kaliforniji, nedavno otvorio „Star Wars“ dio, koji je odmah izazvao pravu pometnju među fanovima. Ipak, ubrzo je prijavljeno da je ukradeno dosta rekvizita iz parka ida su putem on-line prodaje „planuli“ za sitne novce.

Stoga je Disney, u želji da ljubiteljima ove franšize ponudi mogućnost da na legalan način potroše svoj novac, angažovao filipinskog dizajnera Kenneth-a Cobonpue-a da osmisli „Star Wars“ liniju luksuznog namještaj koja će stilski zadovoljiti fanove. On je prvu seriju namještaja, koja obuhvata kolekciju fotelja, stolića, taburea i lampi, predstavio prošle jeseni na Filipinima, a sada će ona biti dostupna i u odabranim trgovinama i salonima širom SAD.

„Nisam bio siguran kako da proniknem u samu filozofiju jezika i dizajna franšize, ali sam odlučio da to pred sebe postavim kao dizajnerski izazov. Znao sam da namještaj treba da obuhvati različite oblike i motive iz svijeta ‘Star Wars‘-a, koji bi trebalo da budu prepoznatljivi, ali da uz to ne budu previše doslovni. Najveći izazov mi je predstavljala ravnoteža između to dvoje“, pojasnio je Cobonpue.

Komadi namještaja koje je izradio u potpunosti će zadovoljiti ukus svakog fana Ratova zvijezda“ te na originalan način upotpuniti njihov životni prostor.

Tu su, recimo, vrhunski dizajnirana TIE Fighter stolica, dostupna u crnoj i bijeloj boji, kao i TIE Fighter stolovi, takođe u dvije nijanse. Lampu Jedi, kao stropnu i podnu svjetiljku, čine brojni Jedi ratnici koji drže LED svjetlosne sablje i bore se protiv Sith lorda u crvenom.

Luksuzna kolekcija, načinjena od savremenih materijala, uključuje i fotelju koja podsjeća na maske Darth Vader-a, vunena čupava stolica koja izgleda poput Chewbacca-ine kose, dok fotelja Imperial Wings izgleda poput svemirskog broda Starfighter, a Darth Sidious stolica s naslonom podsjeća na kapuljaču.