Written by

Kakva su očekivanja od telefona Samsung Galaxy S9 i S9 Plus?

moj android| Views: 826

galaxy

Na Mobile World Congress-u koji će se održati u Barseloni biće premijerno predstavljeni najnoviji modeli telefona iz Samsunga, Galaxy S9 i S9 Plus, a nedavno su procurile i veoma važne informacije kad su u pitanju njihove specifikacije iako se Samsung trudio da se sve drži u dubokoj tajnosti.

Ovoga puta krivac za curenje informacija ja Evan Blass koji je objavio da će telefoni biti dostupni u ljubičastoj boji te da će ovi modeli izgledati zaista senzacionalno. Informacije koje su značajnije od samog izgleda telefona su svakako one vezane za kameru. Priča se da će Galaxy S9, imati samo jednu glavnu kameru dok će Galaxy S9 Plus imati dvije. Blass nije precizirao kako će se koristiti ova druga kamera niti koja će joj biti svrha samo je naveo da će imati standardni fiksni otvor, što običnim korisnicima i ne znači mnogo.

Kod oba telefona, primarna kamera bi trebalo da ima 12 megapiksela sa super slow-mo opcijom. Isto tako, senzor za prepoznavanje otisaka prstiju biće postavljen na puno osjetljivije mjesto i lakše će se koristiti nego ranije.

Još je poznato da će procesor kod oba telefona bti Qualcomm Snapdragon 845 i prednja kamera od 8 megapiksela, a imaće stereo zvučnike i utičnice za slušalice. Ono što korisnike, pored kamere svakako najviše zanima to je svakako stanje radne i interne memorije, a Samsung u tom slučaju zaista nije štedio. Galaxy S9 bi trebalo da ima 4GB RAM-a i 64 GB memorije sa mogućnošću nadogradnje, dok će S9 Plus imati 6GB RAM-a i 128 GB memorije. Ako je ovo istina to znači da nije bilo nikkavih pomaka kad su u pitanju S8 i S8 Plus modleli koji su imali iste specifikacije.

Da li je išta od navedenog tačno, saznaćemo 25. februara na sajmu u Barseloni.