Written by

Kakve novitete donosi Google Maps ažuriranje?

moj android| Views: 1010

mape

Najnovija verzija Google Maps aplikacije već je ugledala svjetlost dana, a za razliku od dosadašnjih verzija ova ne donosi neke značajne nove opcije, već je riječ o minimalnom broju promjena, ali red je da ih sve nabrojimo jer znamo koliko ljudi koristi ovu aplikaciju.

Ono što se prvo spominje kao najveća promjena jeste screenshot dugme koje se pojavljuje samo kod nekih korisnika. Isto tako, ovo dugme se pojavljuje umjesto dosadašnjeg share dugmeta  sa desne strane. Može biti da je sve još uvijek u testnoj fazi, ali prema prvim saznanjima čini se da ova opcija neće biti dostupna na svim telefonima.

Druga promjena tiče se dijeljenja lokacije što može biti sjajno ako pokušavate naći nekoga na nekom javnom mjestu ili želite nekome objasniti gdje se tačno nalazite. Što se tiče ove opcije ponekad je važno da znamo koliko dugo na nju možemo računati, odnosno koliko će nam baterija dozvoliti, a to je sada moguće pošto se stanje baterije pojavljuje u samoj aplikaciji.

Promjene će doživjeti i Mass transit koji je veoma važan u mnogim gradovima, a Google Maps ga je prihvatio sa sve većim brojem karakteristika  kako bi se navigacijsko iskustvo poboljšalo. Prije nekoliko mjeseci jedan mali dio teksta je otkrivao da je moguće odabrati stanicu koja blizu vašeg doma , a najnovije ažuriranje sugeriše korisniku da kreira prečice do najčešće korištenih stanica. Još uvijek nije najjasnije objašnjeno da li će ove prečice biti klasične na launcher-u ili će se koristiti kratke prečice za početni ekran telefona.