Written by

Konačno otkrivena Huawei Nova 6 serija

mobilni svijet, u žiži| Views: 561

Huawei je juče predstavio novu „Nova 6“ liniju telefona, koja se sastoji od čak modela – Nova 6, Nova 6 5G i Nova 6 SE.

Kineska kompanija je uporedo sa predstavljanjem objavila i nekoliko promotivnih video klipova, koji pokazuju dizajn novih uređaja. Jedan od video spotova modela Nova 6 5G prikazuje dvostruki sistem selfi kamera (32MP + 8MP), koje su smještene u tzv. punch-hole otvor.

Prednost dvostruke selfi kamere ogleda se u tome što jedna od njih omogućava vidno polje od 105 stepeni.  Inače, telefon pokreće najbolji čipset iz ove kompanije – Kirin 990 koji se nalazi i u modelima Mate 30 serije, a jedan od prodajnih aduta Nova 6 serije je stakleni dizajn telefona.

Senzor otiska prsta na sva tri modela smješten sa strane uređaja, odnosno u taster kojim se telefon uključuje/isključuje.

Zajedničko za oba modela je to što imaju 6.57“ AMOLED ekran FHD+ rezolucije, Nova 6 ima 4100mAh bateriju, dok se u Nova 6 5G ugrađuje 4200mAh baterija. Nova 6 5G dolazi u dvije verzije od 128 i 256GB prostora za skladištenje podataka, model Huawei Nova 6 je dostupan z verziji sa 128GB interne memorije, a sva tri modela imaju po 8GB RAM memorije.

Treći model, Nova 6 SE ima FHD+ ekran dijagonale 6,4 inča, pokreće Kirin 810 čipset, a dolazi po primamljivoj cijeni. Nudi respektabilnih 8GB RAM-a, 128 GB za podatke, četiri kamere na poleđini i 40W opciju brzog punjenja.

Dok iščekujemo kada će, i da li će, novi modeli biti dostupni na evropskom tržištu podsjećamo vas da model Huawei Nova 5 možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.