Twitter AndroidHelp

Written by

Korak po korak: Kako obrisati ili deaktivirati Twitter nalog

m:reza, preporučujemo| Views: 153

Bilo da je razlog to što ste odlučili da ne dijelite svoj život na društvenim mrežama, što smatrate da previše gledate u ekran ili što ste se odlučili na protest zbog novog vlasnika Twitter-a, ukoliko odlučite da se “isključite” potrebno je znati kako da to izvedete.

Postoji, naime, opcija deaktiviranja naloga, koja traje 30 dana i za to vrijeme čitav sadržaj na vašem profilu je sakriven i nedostupan drugim korisnicima, ali ukoliko odlučite da se ponovo ulogujete, vratiće se u cjelini vratiti onakav kakav je bio.

Odluka trajnog brisanja naloga ukloniće sve podatke; od tvitova, odgovora, listi, lajkova, pratilaca i postavljenih medija, i nakon toga ga nije moguće povratiti. 

Postupak je zapravo isti. Kada ste ulogovani, izaberete u meniju Settings and Privacy, a onda u odjeljku Your Account u meniju izaberite Deactivate. Od vas će biti zatraženo da unesete svoju lozinku, kako bi potvrdili da želite da deaktivirate nalog, a na kraju je potrebno da kliknete Yes.

Jedina razlika je u tome koji uređaj koristite i da li je u pitanju Android, iOS ili ste ulogovani preko sajta na desktop računaru, i to se samo odnosi na poziciju gdje se nalazi dugme iz kog počinjete proces (ikona profila, “burger” meni ili opcija “more”).

Ukoliko se u trideset dana od ovog postupka ponovo ne ulogujete, vaši podaci će biti obrisani bez mogućnosti njihovog povratka.