Korištenje Instagram-a na računarima sada je brže i jednostavnije

Written by

Korištenje Instagram-a na računarima sada je jednostavnije

m:reza, preporučujemo| Views: 127

Adam Mosseri, prvi čovek Instagram-a, saopštio je da je ova mreža uvela dvije novine.

U pitanju je redizajn desktop verzije i pružanje mogućnosti korisnicima da zakazuju objave direktno iz Instagram-a na mobilnim uređajima.

Kako je Mosseri naveo u objavi na Twitter-u, ove nove funkcije trebale bi korisnike oduševiti. Zanimljivo jer da se, umjesto novog pokušaja uvođenja opcija sličnih onima koje se koriste na TikTok-u, koji je prije svega aplikacija za mobilna aplikacija, Instagram ovoga puta oslanja na svoju prisutnost na ekranima računara.

Mosseri je naglasio da je nova desktop verzija platforme “čistija, brža, lakša za korištenje”. Inače, cilj ove novine je da Instagram izgleda bolje na velikim ekranima, gdje ga korisnici sve više koriste. Na njoj se opcije kao što su Home, Search, Explore… prikazuju sa lijeve strane ekrana, dok je Story sadržaj pri vrhu. Opcije poput profila, prijedloga… smještene su na desnu stranu ekrana.

“Ljudi koji žele ‘učiniti Instagram ponovno Instagram-om’ biće srećni kada vide da fotografije sada izgledaju puno bolje na Instagram.com”, navode iz kompanije.

Druga pozitivna promjena je uvođenje posebne alatke u okviru aplikacije putem koje kreatori sadržaja mogu da zakažu vrijeme objave direktno iz Instagram-a na svojim mobilnim uređajima. Mora se priznati, obje promjene su zaista od koristi.

Podsjećamo, Instagram, kao i druge društvene mreže, vrlo često uvodi nove funkcije i unapređuje postojeće, kako bi zadržao korisnike i privukao nove.