elektronsko-placanje-racuna-1300x620-02

Written by

Kupite vrijeme plaćanjem računa online

iz ponude| Views: 1466

Vaše vrijeme nema cijenu! Znate li da postoji red za plaćanje računa u kojem ne morate biti?! Ako ste m:tel korisnik, plaćajte račune putem web stranice mtel.ba ili putem elektronskog bankarstva.

U posljednje vrijeme, računi se sve češće plaćaju putem elektronskog bankarstva, bez odlaska u banku i čekanja u redovima. Globalna pojava virusa korona je kod nas samo ubrzala prelazak na ovakvu vrstu plaćanja, te je sada sve više onih koji koriste moderne tehnologije i u ove svrhe.

Kao kompanija koja prati potrebe svojih korisnika, te nastoji da im olakša svakodnevicu, m:tel je omogućio i plaćanje računa za svoje usluge putem zvaničnog web sajta kompanije. Svakako, računi se mogu platiti i putem elektronskog bankarstva, u oba slučaja veoma jednostavno i iz udobnosti svog doma.

Kako bi ova vrsta plaćanja postala vaš uobičajen način izmirivanja mjesečnih računa, i kako bi vaša uplata bila tačno evidentirana, m:tel vas podsjeća na nekoliko važnih pravila prilikom unošenja podataka u aplikaciju, bilo da je u pitanju web sajt ili elektronsko bankarstvo.

Koraci u plaćanju računa putem web stranice mtel.ba

Ako ste vlasnik Visa, MasterCard ili Maestro platne kartice bilo koje domaće ili inostrane banke, imate mogućnost plaćanja svojih m:tel računa putem ove stranice, prateći nekoliko jednostavnih koraka.

  1. Otvorite sajt mtel.ba i u gornjoj crvenoj traci kliknite na natpis „PLATI RAČUN“, nakon čega će vam se otvoriti stranica za m:tel online plaćanje računa za usluge.
  2. Izaberite uslugu koju želite da platitei unesite tražene podatke koje ćete pronaći na svom m:tel računu. Ako vam treba pomoć prilikom unosa, potražite ikonicu sa slovom „i“ u kružiću, kliknite na nju i ona će vam dati dodatnu pomoć u vezi sa traženim podacima.
  3. Nakon unosa podataka, klikom na dugme „Nastavi dalje“ sistem provjerava upisane podatke, nakon čega se otvara stranica „Pregleda računa“ sa iznosom i datumom izdavanja.
  4. Klikom na dugme „Plati račun“ otvorićete stranicu banke za plaćanje. Stranica je osigurana najvišim sigurnosnim standardima, a jedini preduslov je da imate karticu kojom je moguće izvršiti online uplatu.
  5. Nakon što izvršite plaćanje, na kontakt mejl stići će vam potvrda o uspješnom plaćanju. Kada je račun plaćen, sistem to prepoznaje i plaćanje istog računa više nije moguće.

 

Kako pravilno ispuniti elektronsku uplatnicu

Ako svoj m:tel račun plaćate putem elektronskog bankarstva, veoma je važno da prilikom popunjavanja uplatnice ispravno popunite sve elemente računa, a posebno dio koji se odnosi na Poziv na broj i Iznos računa za telekomunikacione usluge. Na taj način vaša uplata će biti automatski i tačno evidentirana.

U slučaju da plaćate više računa jednim nalogom (uplatnicom), pored svih obaveznih elemenata, u polje Svrha doznake navedite sve pozive na broj računa koje plaćate, a u polje Poziv na broj upisati samo jedan od poziva na broj računa koje uplaćujete.

Ukoliko je zbog ograničenog broja karaktera, u polje Svrha doznake nemoguće upisati sve pozive na broj, neophodno je da dostavite specifikacije računa za telekomunikacione usluge koje plaćate putem e-mail adrese  evidentiranje.uplata@mtel.ba, uz obavezan naslov „Specifikacija“.

Ne zaboravite da svoje račune možete da dobijate svakog mjeseca putem elektronske pošte aktivacijom usluge Račun na mail.

Hvala vam što uvažavate ove preporuke i koristite digitalne kanale komunikacije!