Written by

Legendarni Tetris u potpuno novom ruhu

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 680

Ona izvorna Tetris konzola napravljena je tako da bude neizvjesna do samog kraja i jedna je od najpopularnijih igrica ikad. Iako je od trenutka kako je puštena na tržište bilo mnogo pokušaja kopiranja iste, ali mora se priznati da niko nije bi ni blizu da napravi igricu koja je toliko jednostavna za učenje, a opet toliko zarazna i puna izazova. Sada se pojavila potpuno obnovljenja verzija omiljenog Tetrisa po imenu Tetris 99. To je battle royale-esque verzija koja je dostupna na Nintendo Switch konzolama.

Ova konzola je kompetitivna, ali se ne borite jedan na jedan već s porite protiv 99 protivnika i besplatna je za svih 99. Poenta igrice je da što upješnije slažete bokove jer na taj način protivnicima šaljete dodatne blokove koji bi im mogli pomrsiti račune.  Ako imate previše blokova na ekranu jednostavno ispadate baš kao i kod stare verzije. Onaj koji posljednji ostane, taj je, logično pobjednik.

Sve ovo Tetrisu daje jednu potpuno novu dimenziju zbog koje bi mogla biti još zaraznija nego što je to bila ona stara. Ako je to uopšte moguće.