Lenovo

Written by

Lenovo ulazi na tržište fleksibilnih telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 479

Gotovo da nema proizvođača mobilnih telefona koji nema plan ili je već predstavio svoju verziju savitljivog telefona. Ni Lenovo nije odolio trendu koji će definitivno obilježiti 2019. godinu, ali čiju ekspanziju zapravo možemo očekivati tek naredne godine.

Do sada smo najčešće imali priliku vidjeti uređaje koji se savijaju po vertikalnoj osi, ka unutra ili ka spolja. Iako to odmah ne bismo primijetili, ovakav mehanizam zapravo ih čini debljim i svakako neudobnim za korištenje i nošenje. Stručnjaci iz Lenova su to prepoznali i zato patentirali uređaj koji će se savijati po horizontalnoj osi.

Čini se kako bi ovo mogao biti i prvi nasljednik Motorola RAZR preklopnog telefona, ali uz nevidljivu liniju u unutrašnjosti. Za sada se spekuliše kako će Lenovo na tržište donijeti dva modela – 6.5-inčni i nešto manji 6.2-inčni, a tu je i mali, spoljni sekundarni displej za obavještenja.

Skice koje su nedavno objavljene sugerišu kako bi se uređaj mogao savijati na različitima tačkama po horizontalnoj osi, a ne samo u sredini. Iako ne postoje zvanične potvrde ovog pametnog telefona, biće zanimljivo vidjeti sa čim Lenovo ulazi na tržište fleksibilnih telefona. I naravno, kako će se boriti sa ostalim konkurentima.