Lenovo Z6 Pro sa četiri kamere stigao u Evropu

Written by

Lenovo Z6 Pro sa četiri kamere stigao u Evropu

mobilni svijet, u žiži| Views: 897

Telefon Lenovo Z6 Pro sa četiri kamere je stigao u Evropu.

Najnoviji Lenovo flagship model je moguće nabaviti u njihovoj službenoj trgovini u Bugarskoj, a zvanično je potvrđeno da će se uskoro naći i na drugim evropskim tržištima.

Telefon, koji je flagship u svakom pogledu, je dostupan u crvenoj i zelenoj boji. Lenovo Z6 Pro ima premium stakleni dizajn, a pokreće ga Snapdragon 855 procesor. Tu je i 6.39″ Super AMOLED ekran, kao i 4000 mAh baterija.

Ipak, jedna od najznačajnijih karakteristika ovog modela su četiri zadnje kamere, s primarnim 48 MP senzorom. Kamere imaju podršku algoritama AI i 8-osne optičke stabilizacije slike (OIS).

Kamera ovog telefona bilježi rezultat od 95 bodova na DxOMark-u, a jedan je od rekordera i u AnTuTu testu. Sve to govori da bi Lenovo Z6 Pro mogao biti konkurent nekim sličnim uređajima, ali to će se vidjeti tek nakon konkretnijeg ulaska na evropsko tržište.

Naime, nakon što je Lenovo kupio Motorola-u, plan je bio da ona bude globalni brend, a Lenovo telefoni su uglavnom bili namijenjeni za kinesko ili indijsko tržište. S dolaskom modela Lenovo Z6 Pro u Evropu, stvari bi mogle izgledati drugačije.