Written by

LG priprema telefon sa tri selfie kamere

mobilni svijet, u žiži| Views: 729

Trostruka kamera apsolutni je hit kod proizvođača pametnih telefona. Svjedoci smo da je upravo to glavni adut većine telefona koji su lansirani u 2019. godini, a izgleda da će i LG pratiti ovaj trend.

Naime, kompanija nedavno je registrovala svoj novi patent koji je već privukao pažnju brojnih ljubitelja ovog brenda. Riječ je o pametnom telefonu koji će imati, pazite sad, tri kamere na prednjoj strani telefon i to smještane u notch-u. Iako nema informacija o karakteristikama ovih kamera, pretpostavlja se da LG priprema nešto veliko čim se odlučio na ovakav korak.

Patent je registrovan pri World Intellectual Property Office, a prema nezvaničnim informacijama trostruka selfie kamera uključivaće jednu kameru s klasičnim senzorom, jednu kameru s ultraširokim senzorom te jednu ToF kameru (na primjer LG G8 pametni telefon uz klasičnu kameru ima i ToF senzor).

Ono što je još vidljivo na patentu jeste da će telefon imati tri kamere i na zadnjoj strani, prekidač za kontrolu zvuka, te prekidač za Google pomoćnika. S desne strane biće smješteni prekidači za uključivanje/isključivanje uređaja, kao i ulaz za microSD/SIM kartice.

Prema vidljivoj skici telefona, očito je da novi uređaj neće imati 3.5mm ulaz za slušalice, pa mnogi tech-stručnjaci smatraju da je riječ o nasljedniku LG V50 ThinQ 5G telefona koji je predstavljen u februaru ove godine.

Podsjetimo da se još ranije najavljivalo kako će trostruke kamere biti trend u 2019. godini. Na djelu su to već pokazali Samsung i Huawei, a Apple i LG se pripremaju za taj korak. Oni koji su isprobali uređaj sa tri kamere znaju kakve sve prednosti donosi u mobilnoj fotografiji, a uskoro bi te pogodnosti mogle biti dostupne i ljubiteljima brenda LG.