LG

Written by

LG razvio Whale – novi pretraživač za sklopivi telefon

mobilni svijet, u žiži| Views: 478

Kompanija LG je za za IFA sajam u Berlinu najavila fleksibilni uređaj koji će posjedovati specifičan internet pretraživač, pod nazivom Whale.

Whale je kreiran u saradnji sa Naverom koji važi za najveći servis za pretraživanje u Južnoj Koreji.

Ovaj zanimljivi browser će ponuditi LG Dual Screen iskustvo i multitasking na potpuno novom nivou, a funkcija će nositi naziv „omnitasking“. Whale će imati mogućnost brzog i jednostavnog kretanja između dva ekrana na kojima se pregledava sadržaj.

Korisnici koji npr. uživaju kupuju putem interneta moći će odabrati željeni proizvod iz glavnog menija na jednom ekranu, dok na drugom čitaju opis proizvoda. Dobra stvar je i što će korisnik moći da obavlja nekoliko zadataka istovremeno na jednom ekranu.Uz to će biti moguće pretraživati i čitati vijesti na web stranicama na dva različita jezika

Iz LG-a i Naver-a ističu da je ovo tek prvi od mnogih koraka u postizanju boljeg Dual Screen ekosistema. Jedino što ostaje da još saznamo je da li će LG predstaviti telefon sa savitljivim panelom, ili će imati šarku koja povezuje dvije strane i zasebni displejima poput Samsung Flex-a.