Written by

Lily – dron namijenjen ljubiteljima selfija

m:ovo m:ono| Views: 579

Lily 00

Dronovi su postali sve popularniji, a na to utiče i činjenica da cjenovno postaju sve pristupačniji.

Ovo tržištu priključuije se i dron po imenu Lily, za koji njegovi tvorci tvrde da je najjednostavniji dron za upravljanje ikada. Naime, Lily doslovno možete baciti u vazduh, a ovaj dron će se ispraviti i letjeti ili samo lebdjeti pored vas.

Ono po čemu se Lily razlikuje od ostalih dronova je tpo što je vezan za svog vlasnika pomoću džepnog GPS uređaja, a ovaj lokator je moguće nositi i na ruci. Takođe, dron je više orijentisan na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje.

Lilly 01

Lily će prepoznati svog vlasnika i snimati ga, pa ga slobodno možemo nazvati i najboljim selfie dronom do sada. Lily se ističe i time što snima zvuk preko mikrofona koji je smješten u lokatoru, a kasnije se može sinhronizovati sa videom, za razliku od ostalih dronova koji inače snimaju samo brujanje motora.

Dron snima fotografije kamerom od 12 megapiksela, a radi se o akcionoj kameri, pogodnoj za fotografisanje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Takođe, ako se skvasi, Lily će nastaviti da radi, jer je ovaj dron otporan na vodu.

Prve isporuke drona Lily očekuju se tokom februara sljedeće godine.