Written by

Logitech MX master – više od kompjuterskog miša

m:ovo m:ono| Views: 449

Logitech MX Master 01

Tehnološka kompanija Logitech nije bez razloga svoj novi kompjuterski miš MX Master nazvala “instrumentom za preciznost koji je namijenjen majstorima vještina”. Ovaj kompjuterski miš uistinu se prilagođava korisnicima kojima su potrebni specifični, precizni pokreti miša, kao i različita personalizovana dugmad koja će obavljati posebno utvrđene kompjuterske akcije. Ovaj bežični miš ima dva načina povezivanja sa računarom – možete ga povezati sa tri različita računara putem Bluetooth-a ili iskoristiti tradicionalni USB port.

Obično su specijalizovani miševi ove vrste namijenjeni gejmerima, ali novi miš kompanije Logitech dizajniran je za svakodnevnu upotrebu. Ovaj miš omogućava veliki stepen produktivnosti, a zahvaljujući “dark field” laserskoj tehnologiji, MX Master se može kretati po gotovo svakoj površini, uključujući i staklo. Ergonomski dizajn prilagođen je obliku vaše ruke, a pored standardnog lijevog, desnog i srednjeg dugmeta, MX Master posjeduje i dugme za skrolovanje palcem koje se nalazi sa strane, kao i dodatno ‘gesture’ dugme koje se nalazi na mjestu gdje vaš palac prirodno stoji prilikom držanja kompjuterskog miša.

Logitech MX Master 02

Opcije za sve dugmiće možete podesiti putem softvera ‘Options’ koji se preuzima sa službene web stranice ove kompanije. Ovaj softver pruža niz mogućnosti za prilagođavanje, tako da čak možete podesiti pravac u kojem se kreće dugme, brzina miša, kao i njegova osjetljivost na dodir.

MX Master posjeduje ugrađenu bateriju koja može trajati do četrdeset sati. Miš je nešto većih dimenzija od standardnih kompjuterskih miševa, kako bi mogao uključivati sve potrebne dodatne opcije, međutim to i više nego nadoknađuje svojom funkcionalnošću.

Ukoliko ste u potrazi za vrhunskim kompjuterskim mišem koji će zadovoljiti sve vaše potrebe što se tiče funkcionalnosti, ne morate tražiti dalje od MX Master-a.