masimo savic

Written by

Massimo Savić napravio turneju u Bosni i Hercegovini

prijateljstva| Views: 448

masimo savic

Massimo Savić, jedan od najpoznatijih pjevača sa ovih prostora, u martu je pod pokroviteljstvom m:tela održao turneju širom Bosne i Hercegovine. Nakon Bihaća, Tuzle, Mostara i Zenice, turneja je kulminirala nevjerovatnim nastupom u Sarajevu na Dan žena, 8. marta. Posljednji koncert turneje je održan 10. marta u Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Ovakav potez se pokazao vrlo uspješnim jer je Dom Mladih u Sarajevu bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Kao i uvijek, tražila se karta više.

Massimova reputacija govori da je on odavno shvatio šta je potrebno da bi se uspjelo u muzici. Taj uspjeh on je opisao na sljedeći način: „Shvatili su da žena odlučuje da li ćeš biti zvijezda ili ne. Žene, iako ne muziciraju, one slušaju glazbu, one same po sebi imaju instinkt koji ih privlači glazbi. Ženski senzibilitet prvi prihvaća ono što ja radim, a potom dolaze ljudi koji se druže sa tim ženama i koju poslušaju preporuku”.

Massimo je pjevao pjesme iz svih perioda njegovog stvaralaštva dugog tri decenije. Mogle su se čuti pjesme poput: „Dodirni me slučajno”, „Gracija”, „Benzina”, „Jesam li još uvijek mlad”, „Zar više nema nas”, „”Zamisli život u ritmu muzike za ples” itd.

Međutim, publika širom Bosne i Hercegovine nije jedina koja je prepoznala kvalitet ovog muzičara. Među prisutnima je bio i specijalni izaslanak EU u BiH Sorensen koji je takođe dao komentar na nastup Massima: “On je odličan pjevač i volim njegove pjesme”.