Written by

Microsoft kupio Wunderlist

m:ovo m:ono| Views: 438

Wundelist Microsoft

Microsoft se očigledno nešto ranije zaputio u ljetni “šoping”, pa je odlučio da “pazari” kompaniju koja stoji iza slavne to-do list aplikacije Wunderlist. Riječ je o kompaniji 6Wunderkinder, a procjenjuje se da je Microsoft izdvojio između 100 i 200 miliona dolara za ovu akviziciju.

Podsjetimo, Wunderlist je popularna to-do list aplikacija koja se sinhronizuje na svim uređajima. Inače, prema analitičarima, ova akvizicija se uklapa u planove Microsofta kao pružatelja usluga za mobilna preduzeća.

Ako ste bilo kada koristili to-do liste, onda ste sigurno isprobali i Wunderlist, koja pruža mnoge mogućnosti u smislu organizovanja posla ili privatnog života. Inače, Wunderlist je dostupan kao iOS i Android aplikacija, platforme kojima Microsoft želi konkurisati.

Wunderlist Windows

Microsoft i 6Wunderkinder još uvijek nisu komentarisali ovu akviziciju. Ova akvizicija sigurno neće biti posljednja ove godine, a izgleda da tokom ljeta možemo očekivati još neka iznenađenja, ako je suditi prema glasinama.

Microsoft je u zadnje vrijeme u potrazi za mobilnim startupima kako bi se još više uključio na ovo tržište, a to radi tako što kupuje startupe i pretvara ih u svoje usluge.

Tako je nedavno Microsoft kupio Acompli, kompaniju iz San Francisca koja je postala Outlook za mobilne uređaja, kao i Sunrise, popularnu aplikaciju kalendara.