Microsoft Teams dobija nadogradnju galerije koju smo čekali

Microsoft Teams dobija nadogradnju galerije koja nije velika, ali je značajna i doprinosi boljoj funkcionalnosti ove aplikacije

Microsoft Teams dobija nadogradnju galerije koju su svi čekali. Radi se o paginaciji koja se uvodi u galeriju kako bi se olakšala navigacija.

„Kad ste u prikazu galerije i tu se nalazi više od devet video-zapisa, navigacijske kontrole pojaviće se ispod galerije. Pomoću ovih kontrola možete vidjeti više učesnika u sastanku“, objašnjavaju predstavnici kompanije Microsoft.

Ranije ove godine Microsoft Teams je dozvolio je učešće i istovremeni prikaz 49 osoba na ekranu. Tada je nastao problem upravljanja svim prikazima budući da su bili izuzetno sitni. Zato je trebalo brže-bolje osmisliti način koji će poboljšati korisničko iskustvo.

Uz organizaciju učesnika na više stranica razgovori će biti jednostavniji i pregledniji. Još bi bolje bilo kada bi svako za sebe mogao da kreira željeni pregled odnosno raspored prikaza. Ali zasad je i ova nadogradnja više nego korisna. 

Takođe, podsjećamo da je Teams nedavno omogućio i besplatnu ličnu upotrebu i besplatne cjelodnevne pozive, kao i lakšu razmjenu dokumenata