Microsoft najavio osvježenje za Windows 10

Written by

Microsoft testira veću kontrolu aplikacija

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 507

Ma koliko su se kompjuteri vremenom mijenjali, jedna stvar u vezi s njima je ostala ista – u nekom trenutku potrebno je da ponovo pokrenete svoj uređaj.

Imajući to u vidu, jedno od dva velika ažuriranja Microsoft-ovog operativnog sistema Windows 10, naredne godine, odnosiće se upravo na tu opciju. U pitanju je alat koji će biti zanmljiv onima koji žele više kontrole nad ponovnim pokretanjem računara.

Microsoft testira novu postavku koja će korisnicima Windows-a 10 omogućiti eksplicitniju kontrolu nad svojim aplikacijama kada ponovo pokrenu svoj računar. To znači da će im biti omogućeno finije određivanje hoće li se aplikacije automatski pokrenuti nakon restarta.

Ova opcija bi se aktivirala po ličnoj želji, što znači da bi bila isključena u početnim postavkama. Naknadno biste, ako odlučite da je aktivirate, to mogli i uraditi tako što ćete je u Accounts settings-u potražite pod Sign-in options. Takođe, njeno pokretanje je moguće i na način da upišete restart apps u meniju Start ili pretraživaču postavki.

Sve ovo, naravno, nije i izvjesno da će zaživjeti s dolaskom idućeg izdanja operativnog sistema Windows 10, s obzirom da je u pitanju testna faza. U istom izdanju, početkom 2020. godine, Microsoft planira dodati ugrađeni Linux kernel.