Microsot Teams dodaje eksterno dijeljenje kanala

Kompanija Microsoft je najavila novu opciju eksternog dijeljenja kanala za Microsoft Teams, koja će biti dizajnirana da olakša rad između radnika i eksternih partnera.

Uz to, najavljena je i prezentacija novih alata usluga.

Nova opcija eksternog dijeljenja je otkrivena na godišnjoj konferenciji ove kompanije, a ova unapređenja uključuju servis Microsoft Teams Connect, koji će dozvoliti korisnicima da pozovu eksterne partnere u jedan dijeljeni kanal, u odnosu na njihovo ranije dodavanje u uloge gosta na projektu.

Sudeći prema majavama, servis će dozvoliti eksternim kontaktima da steknu prednost kada su u pitanju kolaboracije koje uključuju četove, sastanke i zajedničko stvaranje dokumenata, dok će istovremeno host organizacije zadržavati kontrolu nad podacima koji se dijele tokom svakog projekta.

“Svaki podijeljeni kanal će se pojaviti unutar korisnikovog primarnog tima i stvaraće se saradnja sa drugim postojećim timovima i kanalima, čime će se olakšati protok informacija i postići veća efikasnost rada”, rekli su iz kompanije.

Stvaranje ovog servisa je trenutno na internom nivou, ali postoje najave da će kasnije ove godine biti prezentovan i korisnicima.