Državni_službenik_Milan_Marić_mtel_blog

Written by

Milan Marić: Tajni agent iz hit serije „Državni službenik“

m:tel IPTV, tv filter| Views: 1468

Regionalna serijska produkcija u punom je zamahu, između ostalog zahvaljujući premijum kanalima Telekom Srbije, na kojima se emituju najbolji naslovi domaće i svjetske produkcije. U okviru osnovnog m:tel TV paketa možete da gledate kanale Superstar TV (na poziciji 006) i Star TV (na poziciji 007) koji donose bogatu ponudu filmskog i serijskog sadržaja na vaše TV ekrane.

U seriji „Državni službenik“, osim plejade mladih glumaca koje predvodi Milan Marić, pojavljuju se proslavljena glumačka imena poput Žarka Lauševića, Nebojše Dugalića, Nenada Jezdića, Tihomira Stanića, Aleksandara Berčeka i mnogih drugih.

Razgovarao: Dejan Trninić

Uzbudljiva serija „Državni službenik“ gledaoce uvodi u rad tajnih službi i njihovo djelovanje, ali se bavi i privatnim životima tajnih agenata koji su svoju karijeru posvetili očuvanju bezbjednosti zemlje.

Serija je za kratko vrijeme oduševila gledaoce u regiji, a u fenomenalnoj glumačkoj ekipi istakao se i Milan Marić, koji igra glavnu ulogu. Mladi glumac tumači lik Lazara Stanojevića, agenta u usponu, koji pokušava da nađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života. Stvar se komplikuje kada u jednom opasnom trenutku više ne zna kome može da vjeruje i ima li na koga da se osloni. Pritisnut bremenom ogromne odgovornosti koju njegov posao nosi, Lazar prihvata da u lavirintu domaćih i inostranih intriga podnese veliku žrtvu kako bi spasio svoju porodicu i prijatelje te sačuvao bezbjednost svih građana.

Kako je ova jesen u znaku snimanja 2. sezone, bio je ovo i više nego dobar povod da u rubrici „Intervju mobilnim“ popričamo sa Milanom Marićem o seriji, ulozi u ruskom filmu „Dovlatov“, nagradi koju je osvojio u Berlinu, kao i stanju u domaćoj filmskoj produkciji.

Kako je bilo ući u kožu agenta Lazara Stanojevića i raditi na setu sa najvećim imenima domaće glumačke scene?

Dok sam se pripremao za ulogu Lazara u seriji „Državni službenik“, nastojao sam da ga što više predstavim kao običnog čovjeka, koji radi posao koji voli, a ne kao nekoga ko je konstantno superioran u odnosu na sve ostalo. Prvenstveno smo se vodili time, ne želeći da on bude superheroj ili neki Džejms Bond. Na snimanjima je bilo radno, a iskustvo starijih kolega koji žele da pomognu, kao i povjerenje u reditelje je bila neprocjenjiva stvar, a toga sam, srećom, na ovom snimanju imao.

Da li spremno dočekujete nastavak snimanja serije, koji je zakazan za jesen, i da li ste možda pročitali scenario nove sezone?

Scenario se završava u ovom trenutku i onda počinju pripreme za snimanje. Spremamo se svi, jer nas očekuje mnogo posla i mnogo mozganja, a na kraju, nadam se, i uzbudljivih novih epizoda.

Pažnju javnosti skrenuli ste glavnom ulogom u ruskom filmu Dovlatov. Šta je bilo najteže dok ste se pripremali za ulogu pisca; udebljati se 20 kilograma, naučiti ruski jezik za kratko vrijeme ili izdržati surovu rusku zimu na minus 25 stepeni?

Cjelokupna priprema tog filma, kao i samo snimanje, bili su dosta kompleksni i zahtjevni. Sada, sa ove distance mogu reći da sam presrećan što sam radio na takvom filmu, sa takvim divnim ljudima, i što je najvažnije, o tako velikom umjetniku i divnom čovjeku. Sav taj stres, strepnje i umor sada su iza mene, a ostalo je samo sjećanje na uzbudljivu avanturu zvanu „Dovlatov“.

Kako ste se osjećali kada ste ove godine na prestižnom filmskom festivalu u Berlinu primilili priznanje za evropsku zvijezdu u usponu?

Nagrada u Berlinu koja se dodjeljuje mladim glumcima za zapažen uspjeh u svijetu filma bila je kraj tog predivnog putovanja zvanog „Dovlatov“. Naravno, bio sam presrećan, ali mi je ipak, kao mladom glumcu, mnogo značajniji bio rad sa režiserom Aleksejem Germanom na tom filmu. To je nešto što me je promijenilo.

Svakom glumcu san je da bude stalni član reprezentativnog pozorišta, ali u Vašem slučaju to je bilo nekako spontano i to odmah nakon završetka akademije?

Da, imao sam tu sreću da odmah poslije završetka Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu postanem član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ipak, to nije značilo da je meni bilo šta zagarantovano, već je značilo da me tek očekuje borba.

U posljednjih nekoliko godina u Srbiji se rade TV serije za koje mnogi kažu da u svakom smislu mogu konkurisati svjetskim naslovima. Kakvo je Vaše mišljenje?

Mislim da smo na dobrom putu da počnemo kontinuirano praviti dobre serije i filmove. Naravno, mora još da se radi. Postoje preduslovi za snimanje serija, kao što su novac, publika i konkurencija. Volio bih da snimamo još više kvalitetnih projekata, ali to ipak ne zavisi od nas glumaca, već od odluke i planova produkcijskih kuća. Na nama je da radimo i rastemo, a ostalo će se posložiti.

Ipak, koliko god bile kvalitetne domaće serije, one ne mogu da konkurišu u gledanosti rijalitijima. Kakvo je Vaše mišljenje o ovoj vrsti programa, zbog čega su toliko popularni kod nas?

Pitanje je poprilično kompleksno da bismo ga ovako prokomentarisali i rekli: „Da, da, to je strašno, bolje je da se čita Dostojevski.“ Vidim da se ljudi sablažnjavaju na rijalitije, ali mislim da je takav način razmišljanja zapravo rijaliti. Meni to mnogo više smeta.

Snimanje serije „Državni službenik“ podržao je Telekom Srbije, a ove godine su pokrenuti specijalizovani kanali Superstar i Star TV, koji emituju kvalitetan domaći serijski i filmski program. Koliko je moguće da se bez finansijske podrške održava domaća produkcija?

To je nemoguće, jer kultura bez sistemske podrške države i velikih kompanija jednostavno ne može da preživi.

Časopis m:agazin bavi se svijetom tehnologije i društvenih mreža. Šta za Vas one znače, s obzirom na to da ste aktivni na ovim platformama, i kako se opuštate u pauzi između snimanja?

Društvene mreže su nekada olakšanje i zabava, a nekada haos. Kada je riječ o slobodnom vremenu između snimanja, nastojim da se odmaram i naspavam. Volim da pogledam neki dobar film ili seriju koju nisam stigao ranije pogledati, da pročitam nešto i da treniram.

Preuzeto iz m:agazina