Written by

m:music album sedmice: Nove pjesme Željka Joksimovića na mobilnoj aplikaciji

moj android| Views: 455

zeljko

Već poslije prvog slušanja novog albuma Željka Joksimovića, jasno je zbog čega je čekao šest godina na objavljivanje novih pjesama. U tih šest godina, čini se, svaka od pjesama prošla je svoj sopstveni put sazrijevanja i oblikovanja dobre ideje u odlično djelo.

Joksimovićevu karijeru, bez sumnje, obilježile su dobre i kvalitetne balade, a od svog prepoznatljivog stila nije odustao ni na ovom albumu. Ko presluša pjesmu “Isto je”, znaće o čemu je riječ.

Odličan spoj dobrog teksta i muzike, upakovan u sjajan aranžman, oprobani je recept za osvajanje top – lista i srca slušalaca. Kada već pominjemo tekstove, nije teško primjetiti da je na novom albumu dosta pažnje posvećeno upravo tome, tako da će se svako, sasvim sigurno, pronaći bar u jednoj od pjesama.

U moru instant hitova i pjesmuljaka, koji traju kao i sjaj zvijezda padalica, tekstovi pjesama “Zvezda”, “Znam”, “Nisam te zbog lepote voleo” i drugih, prosto tjeraju na razmišljanje, sanjarenje i sjećanje..

Uglavnom, ako do sljedećeg albuma bude pravio pauzu od šest godina, njegova publika će imati šta da sluša u međuvremenu.

Specifičnost ovog albuma je u tome što ga je popularni pjevač ponudio kao aplikaciju za pametne mobilne telefone. Korisnici MTS-a su tako putem Google Play-a ekskluzivno mogli da potpuno besplatno preuzmu nove pjesme Željka Joksimovića. Ovo je po prvi put u istoriji da jedan domaći umjetnik objavljuje novi materijal u obliku aplikacije jednog mobilnog operatera.

Pored ukupno 14 pjesama, na njoj se nalazi i galerija fotografija, tekst svake pjesme, ali i zanimljivosti kakve Željko do sada nije objavljivao.

Korisnici m:tela-a mogu putem m:music aplikacije preslušati nove pjesme Željka Joksimovića.

Joksimović je baš Banjaluku izabrao za početak turneje, pa je 21. avgusta na Gradskom stadionu, pred okupljenih 25.000 posjetilaca, pored dobro poznatih hitova izveo i neke od pjesama sa svog najnovijeg albuma.

https://www.youtube.com/watch?v=5x1_mC9dAIQ